Prowadzisz restaurację lub lodziarnię? Planujesz otworzyć rzemieślniczą cukiernię lub piekarnię? Aby zaproponować klientom chrupiące pieczywo lub słodkie desery cukiernicze, należy zaopatrzyć się nie tylko w piec, ale również akcesoria piekarnicze. Czego potrzebujesz na start?
Kreatywność wypieków bez granic dzięki innowacyjnym akcesoriom piekarniczym!
Bez względu na to, czy chcesz rozszerzyć ofertę, czy planujesz otworzyć cukiernię, potrzebujesz akcesoriów, które ułatwią przygotowanie ciasta. Na ich liście znajdują się choćby sita do przesiewania mąki, miarki, mieszadła i szufelki. Te ostatnie ułatwiają m.in. odmierzanie składników. Inne akcesoria piekarnicze i cukiernicze, które mogą przydać się na tym etapie, to różnego rodzaju miarki z podziałką.
Akcesoria piekarnicze i cukiernicze wykorzystywane do przygotowania ciasta mogą być wykonane z różnych materiałów. Przykładowo w ofercie firmy Hert hert.pl/akcesoria/akcesoria-piekarskie.html, która zaopatruje piekarnie i cukiernie, dostępne są akcesoria z:
- aluminium – materiał ten jest wykorzystywany m.in. do produkcji szufelek, które są powszechnie używane w piekarniach i cukierniach;
- tworzyw sztucznych – to np. miski, miarki i sita.
Zakup akcesoriów piekarniczych i cukierniczych od sprawdzonego dostawcy gwarantuje, że będą one właściwie spełniać swoją rolę.
Nowoczesne akcesoria piekarnicze, które ułatwią ci porcjowanie i obróbkę ciasta!
Przygotowanie ciasta to dopiero początek. Aby zaproponować klientom chrupiące bułki, lukrowane pączki czy aromatyczne, czosnkowo-ziołowe bagietki, trzeba podzielić ciasto na porcje. Akcesoria piekarnicze i cukiernicze nie tylko ułatwiają ten etap, ale również pozwalają zachować powtarzalność końcowego wyrobu – choćby jego wyglądu i gramatury.
Akcesoria piekarnicze do porcjowania i obróbki ciasta to:
- radełka – są one dostępne również z podwójnym ostrzem;
- noże – ostrza mogą być zarówno ząbkowane, jak i gładkie;
- piły – najczęściej służą one do precyzyjnego cięcia tortów i biszkoptów;
- skrobaki – to uniwersalne narzędzia ułatwiające obróbkę ciasta;
- znaczniki rozstawne – przeznaczone do równomiernego wycinania ciasta.
Twórz arcydzieła cukiernicze z pomocą profesjonalnych akcesoriów piekarniczych i cukierniczych!
Sprzedaż bułek, chleba czy bagietek może rozpocząć się niedługo po wyjęciu ich z pieca. Inaczej jest w przypadku wyrobów cukierniczych – one wymagają jeszcze dekoracji. Chcesz zaproponować pyszne drożdżówki, torciki lub kruche ciasteczka gościom hotelowej restauracji? Aby zwiększyć sprzedaż, zadbaj o aspekt wizualny – posłużą do tego ułatwiające dekorację wypieków akcesoria piekarnicze i cukiernicze.
Jakie akcesoria piekarnicze i cukiernicze tej kategorii warto zamówić? Z pewnością przydadzą się tylki. Dzięki różnym wzorom dają one praktycznie nieograniczone możliwości ozdabiania słodkich wypieków. Inne akcesoria, które można wykorzystać do dekoracji deserów, to:
- dozowniki do cukru pudru lub maku – przydadzą się też, gdy planujesz wprowadzić do oferty gofry;
- pędzle silikonowe – do lukrowania np. drożdżówek;
- łopatki – pozwalają na równomierne rozprowadzenie masy cukierniczej.
Jak prezentować gotowe wypieki? Warto oddziaływać na różne zmysły klientów. Skusić na zakup bułek czy bagietek może nie tylko ich zapach, ale również wygląd. Stąd też zamawiając akcesoria piekarnicze, warto pamiętać o tacach wystawowych. Są one dostępne w różnych kształtach i wymiarach – świetnie nadają się do prezentacji wyrobów.
Świetny artykuł. Naprawdę dobrze napisane. Wielu autorom wydaje się, że mają odpowiednią wiedzę na opisywany temat, ale często tak nie jest. Stąd też moje zaskoczenie. Po prostu super artykuł. Koniecznie będę polecał to miejsce i często odwiedzał, by poczytać nowe rzeczy.